Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното и посоките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното и посоките

Здравейте, колеги,

преди няколко дни се прибрах и си взех колата, която не беше карана 4-5 месеца (припалвана е, през другото време е била със свален акумулатор). Запали си веднага, никакъв проблем с работата на мотора или електрониката освен парното. Антифриз долях точно 100мл, така че мисля, че си е обезвъздушена.

Проблемите са следните:
    1) Парното духа само студено, дори и на загряла кола
    2) Врътката за посоките също не работи и духа само напред. Посоките за краката и стъклото не работят. Когато го сложа на последното за максимално издухване на прозорците се включва компресора и подгрева на задното стъкло и струята става максимално силна, но отново е в лицето ми, а не към прозореца. Прегледах бушоните и няма изгорели такива.

Благодаря ви предварително и моля за помощ, защото става студено и прозорците се потят като за последно...

Първоначално публикувано от maf107ezk0 Покажи съобщение
    Здравейте, колеги,

преди няколко дни се прибрах и си взех колата, която не беше карана 4-5 месеца (припалвана е, през другото време е била със свален акумулатор). Запали си веднага, никакъв проблем с работата на мотора или електрониката освен парното. Антифриз долях точно 100мл, така че мисля, че си е обезвъздушена.

Проблемите са следните:
    1) Парното духа само студено, дори и на загряла кола
    2) Врътката за посоките също не работи и духа само напред. Посоките за краката и стъклото не работят. Когато го сложа на последното за максимално издухване на прозорците се включва компресора и подгрева на задното стъкло и струята става максимално силна, но отново е в лицето ми, а не към прозореца. Прегледах бушоните и няма изгорели такива.

Благодаря ви предварително и моля за помощ, защото става студено и прозорците се потят като за последно...
    156 има с климатик, климатроник, двузонов климатроник. Ти от кой тип си?

Comment

О, да, извинявам се, моделът е 156, пре-фейс, климатроник.

Comment

Нищо чудно и двете моторчета да са аут.Ако,ще си я правиш сам сваляй жабката,прочети малко из форума и действай.
        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от maf107ezk0 Покажи съобщение
          О, да, извинявам се, моделът е 156, пре-фейс, климатроник.
          Направи си първо диагностика и тест с МЕС преди да разглобяваш

Comment

Закачихме я днес, към двигателя се свърза без проблем, към климатроника и airbag-овете ми дава грешка или "check your cable and serial port settings" или "No ECU response" в зависимост от интерфейса. В понеделник ще я карам на друго място...

Comment

То за другите модули трябват адаптори
              Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

На мен не ми духа централната голяма духалка чувам,че механизма се движи ,но не духа
                алфа ромео 156 тс

Comment

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
                  На мен не ми духа централната голяма духалка чувам,че механизма се движи ,но не духа
                  Е значи само го държи...
                  Сори, не можах да се въздържа. Сега сериозно. Чуваш, че нещо се движи, но конкретната клапа може и да не мърда.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    Е значи само го държи...
                    Сори, не можах да се въздържа. Сега сериозно. Чуваш, че нещо се движи, но конкретната клапа може и да не мърда.
                    Точно, ако е счупен лоста - двигателят върти, ама нищо не се случва

Comment

Хохохохохохохох каде е този лост
                      алфа ромео 156 тс

Comment

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
                        Хохохохохохохох каде е този лост
                        Моторчето има една зъбчатка и от нея обикновено излиза лостче, което мести клапата

Comment

Working...
                        X